GP van Miami: Max Verstappen zegeviert na ijzersterke inhaalrace, Sergio Perez op P2

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez leek van op de polepositie een ideale zaak te kunnen gaan doen maar niet Perez maar wel Max Verstappen wist na een ijzersterke inhaalrace de GP van Miami op zijn naam te zetten. Sergio Perez moest genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Fernando Alonso het podium vervolledigde.

Van op de polepositie kende Sergio Perez een goede start, de Mexicaan bleef aan de leiding van de race. Verderop in het rijdersveld niet al te veel incidenten. Max Verstappen bleef uit de problemen, al verloor hij tijdens de openingsronde wel één positie. Daarna begon de tweevoudig F1-kampioen echter aan een bijzonder sterke inhaalrace.

Als een mes door boter reed Verstappen doorheen het rijdersveld. De rijders voor hem verdedigden amper, zeker gezien het feit dat Verstappen in de Red Bull RB19 veel sneller was dan de concurrentie. De andere rijders probeerden het eventuele tijdsverlies van een nodeloos gevecht te vermijden.

Veertien ronden ver in de race was Verstappen al virtueel op een podiumplaats aan het rijden. Een sterke prestatie van de Nederlander.

In ronde 15 zagen we Max Verstappen naar de tweede plaats gaan. Sergio Perez met een handvol seconden voorsprong op Verstappen, al naderde Verstappen wel ronde na ronde op zijn Mexicaanse teamgenoot. Ondertussen zat Carlos Sainz rondenlang vast achter landgenoot Fernando Alonso in de Aston Martin.

Het deed hem besluiten om vroeger dan Alonso de pits op te zoeken maar Sainz blokkeerde zijn banden bij het binnenrijden van de pitlane. Iets te snel en dat leverde Sainz een straf op. Alle tijdswinst meteen verloren voor Carlos Sainz …

Raceleider Sergio Perez kwam in ronde 21 binnen voor een bandenwissel. Daardoor kwam Max Verstappen aan de leiding van de race.

Max Verstappen bleef vervolgens aan de leiding van de race doorgaan op zijn setje harde banden. Verstappen voelde zich duidelijk erg goed in de Red Bull op harde banden.

Ondertussen was ook Fernando Alonso aan een sterke race bezig. Alonso won het gevecht met Esteban Ocon om de derde plaats maar Ocon moest bovendien ook nog een pitstop maken.

In ronde 33 zagen we vervolgens teamorders. Lewis Hamilton liet de snellere George Russell passeren die vervolgens zijn teamgenoot bedankte.

Russell slaagde er enkele ronden later in om Carlos Sainz te passeren. George Russell op P4, belangrijk voor Mercedes in de strijd met Aston Martin en Ferrari.

Aan het einde van ronde 45 kwam Max Verstappen eindelijk binnen voor zijn pitstop. De Nederlander wisselde als laatste zijn setje harde banden in voor de medium band.

Perez kwam daardoor opnieuw aan de leiding van de race maar Verstappen reed slechts ongeveer een seconde achter Perez en stond op de sneller bandencompound. Perez leek bij voorbaat een vogel voor de kat. Met nog tien ronden te gaan ging Verstappen inderdaad voorbij aan teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan kon op zijn gebruikte banden niet echt veel weerwerk bieden.

Verstappen leek na een sterke inhaalrace op weg naar een vlotte overwinning, Sergio Perez moest met een tweede plaats de schade proberen beperken. Voor wat actie op de baan was het vooral wat verderop kijken waar we nog een mooi gevecht om de zesde plaats tussen Pierre Gasly, Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Eerst ging Leclerc voorbij aan Gasly maar vervolgens ging Hamilton eerst voorbij aan Gasly en daarna ook aan Leclerc.

Max Verstappen wist uiteindelijk erg vlot de GP van Miami te winnen, voor teamgenoot Sergio Perez.

Fernando Alonso finishte voor de vierde keer dit seizoen op het podium. Door zijn overwinning vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in de wk-tussenstand tot 14 punten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print