GP van Miami: tweede oefensessie: Max verstappen snelste, Charles Leclerc crasht

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Miami de snelste tijd gereden. Carlos Sainz en Charles Leclerc volgden in de Ferrari op zo’n vier tienden van Verstappen terwijl teamgenoot Sergio Perez bijna een halve seconde trager was.

Het circuit van Miami bewees al meermaals een serieuze uitdaging en verraderlijk te zijn voor de rijders en dat was ook vandaag opnieuw het geval. We zagen dan ook heel wat rijders fouten maken, meestal zonder al te ernstige gevolgen.

Kevin Magnussen raakte met zijn Haas F1-bolide de muur maar zonder al te veel schade. Tijdens de eerste oefensessie liep het voor teamgenoot Nico Hulkenberg erger af. Ook voor Ferrari-rijder Charles Leclerc liep het ernstig fout. De Monegask ging rechtdoor en crashte tegen de TecPro-barriers. Daardoor kregen we even een rode vlag zodat de wagen op een veilige manier van de baan kon gehaald worden.

Na de rode vlag kregen we een erg druk slot van de sessie. Een rode vlag betekent immers verloren tijd voor de rijders aangezien de klok tijdens de oefensessies niet wordt stilgezet.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed, voor het Ferrari-duo Carlos Sainz en Charles Leclerc. Teamgenoot Sergio Perez, en de grootste rivaal van Verstappen in de titelstrijd, moest ongeveer een halve seconde toegeven.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print