GP van Monaco: Alonso op pole

Alonso heeft zijn eerste pole van het seizoen beet. Lange tijd leek het erop dat Hamilton met de pole zou gaan lopen, maar in de laatste minuten van de kwalificatie zette Alonso een 1:15Â’726 neer, die goed was voor de pole. Massa werd derde. Raikkonen brak zijn stuurinrichting in de tweede kwalificatiesessie.

Albers verging het niet goed in de kwalificatie. Hij kon maar 1 snelle ronde rijden en was hiermee laatste in de eerste sessie. Ploegmaat Sutil deed het beter met een 19de tijd. De Super AguriÂ’s leken niet op hun gemak op het nauwe circuit. Beiden waren al uitgeteld na de eerste kwalificatie. Scott Speed en Ralf Schumacher konden zich ook niet plaatsen voor de tweede sessie.

In het begin van de tweede sessie ging Raikkonen zwaar in de fout en moest hierdoor de strijd staken. Bij het uitkomen van Piscine raakte hij rechts de muur en ging vervolgens over de curbs. Hierbij brak de stuurinrichting af en kon hij in Rascasse de bocht niet meer nemen. De Fin raakte nog wel in de pits maar de Ferrari-mecanoÂ’s konden de stuurinrichting niet tijdig herstellen.

Tijdens een snelle ronde probeerde Kovalainen tussen Rascasse en Noghes Coulthard te passeren. De Schot leek de Fin voorbij te laten maar stuurde toch in voor Noghes. De raceleiding bestrafte hem en hij mocht niet starten in de laatste sessie, hoewel hij toch al gekwalificeerd was.

Naast Raikkonen, konden Wurz, Liuzzi, Trulli en Kovalainen zich niet kwalificeren voor de laatste sessie. Door de straf van Coulthard mocht Button nog meedoen in Q3.

In de laatste sessie domineerden de Mclarens. Massa kon nog in de buurt komen, maar moest toch nog een seconde toegeven. Toen het erom begon te spannen, en er voor de laatste keer gepit werd, reden Fisichella, Rosberg en Heidfeld een snellere tijd dan Massa. Maar in een ultieme poging kon hij nog een 1:15Â’96 rijden, waarmee hij maar nipt trager was dan Hamilton.

De Mclarens vullen dus de eerste rij met Alonso op pole. Massa en Fisichella staan op de tweede rij. Rosberg en Heidfeld vullen de 3de rij. De 4de rij is voor Kubica en Webber. De twee HondaÂ’s nemen de 5de rij in.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023