GP van Monaco: Onvoorspelbaar door de weersomstandigheden?

Zien we Lewis Hamilton simpelweg naar de overwinning rijden van op de polepositie? Of is de GP van Monaco toch minder voorspelbaar dan dat je op het eerste zich zou denken?

Lewis Hamilton in de Mercedes op de polepositie, voor teamgenoot Nico Rosberg. Ieder ander raceweekend zou je denken dat Mercedes opnieuw met de overwinning aan de haal zou gaan. Zeker op het nauwe stratencircuit van Monaco, waar inhalen praktisch onmogelijk is, maar valt de GP van Monaco 2015 wel enigszins te voorspellen?

De weersomstandigheden kunnen er wel eens voor zorgen dat de GP van Monaco dit jaar minder voorspelbaar is dan dat je zou denken. Uiteraard denken we dan in eerste instantie aan de weersomstandigheden van vandaag.

Er wordt voor vandaag rekening gehouden met een temperatuur van zo’n 20 graden, wat minder is dan dat men enige dagen geleden had voorspeld. Ook zou er meer bewolking zijn dan enkele dagen geleden verwacht, wat uiteraard ook resulteert in een lagere baantemperatuur. Wetende dat de rijders ondanks het gebruik van de superzachte banden al de nodige problemen ondervonden om voldoende temperatuur in hun banden te krijgen, zal dat ook vandaag tijdens de race een belangrijke rol gaan spelen.

Dan is er uiteraard ook nog de kans op enige regen. Die is voor vandaag beperkt, maar kijk naar gisteren tijdens de kwalificatie. Plots was er regen in de pitlane tijdens de kwalificatie. Ook heel wat teams en rijders bemerkten gisteren na afloop van de kwalificatie dat het weer in Monaco momenteel erg onstabiel is. Een korte regenbui kan dan altijd voor het nodige spektakel zorgen en het klassieke ‘treintje rijden’ in Monaco verstoren.

Bijkomend aspect is dat de teams en rijders weinig ervaring hebben kunnen opdoen met de superzachte band en de langere runs. De oefensessies op donderdag werden immers enigszins verstoord, vooral de tweede oefensessie werd verstoord door de regen. De rijders kregen daardoor wel de mogelijkheid om wat ervaring op te doen met de intermediate-regenband, maar kostbare tijd om te gebruiken met de droogweerband ging verloren.

Je ziet ,het zou dus best wel eens kunnen dat de GP van Monaco niet verloopt zoals dat meestal het geval is. De polesitter die zijn eerste plaats kan behouden bij de start en een treintje met wagens achter zich weet te houden. Een treintje wagens met rijders die allemaal hun tanden stukbijten in hun stuur omdat ze hun voorligger niet kunnen voorbijgaan.

Hoe het ook verloopt. Een saaie race met een treintje F1-bolides die eigenlijk door het stratencircuit van Monaco tekort gedaan worden, of een spectaculaire race met plots wendingen. Aan vrouwelijk en mannelijk schoon is er in Monaco meestal echter ook geen gebrek. Christiano Ronaldo en Hello Kitty werden vandaag reeds in de F1-paddock gespot. Hoe race ook verloopt, wij wensen jullie alvast een leuke F1-namiddag !


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed