GP van Monaco: Sergio Perez wint, gefrustreerde Charles Leclerc valt naast het podium

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft de GP van Monaco op zijn naam geschreven, Carlos Sainz en Max Verstappen vervolledigden het podium. Een gefrustreerde Charles Leclerc moest genoegen nemen met de vierde plaats en viel zo naast het podium.

De voorspelde regen tijdens de GP van Monaco kregen we ook want de rijders kregen op de startgrid een nat circuit voorgeschoteld. Charles Leclerc zou van op de pole achter de safety car moeten beginnen.

Door de regen werd de start van de race meermaals uitgesteld maar uiteindelijk trok de safety car na verschillende keren uitstel de race eindelijk op gang.

De omstandigheden op de baan werden echter al snel slechter, dat zagen we ook vanuit de onboard-beelden bij raceleider Charles Leclerc.

Toen het nog heviger begon te regenen haalde de wedstrijdleiding de rode vlag boven, een logische beslissing.

In de pitlane mochten dan ook de tentjes bovengehaald worden. Voor de rijders en de teams was het wachten op betere weersomstandigheden.

Geleidelijk aan klaarde het op, de ergste regenwolken verdwenen aan de horizon en de weersomstandigheden verbeterden, ook al lag de baan nog goed nat.

We kregen een herstart achter de safety car en ook achter de safety car bleken de natte straten van Monaco erg tricky.

In ronde 3 ging de safety car van de baan en Charles Leclerc bleef uiteraard probleemloos aan de leiding voor Carlos Sainz en het Red Bull-duo bestaande uit Sergio Perez en Max Verstappen.

Enkele ronden later schakelden de eerste rijders al over van regenbanden naar intermediates. Het zorgde voor drukte in de pitlane.

Pierre Gasly was één van de eerste rijders die overschakelde op intermediates en de Fransman profiteerde van de temperatuur in zijn banden om stevig aan te vallen.

Sergio Perez, Charles Leclerc en Max Verstappen kwamen binnen voor intermediates terwijl Carlos Sainz buiten bleef en de leiding in de race in handen kreeg.

Enkele ronden later kwamen beide Ferrari opnieuw binnen. Sainz kwam als eerste binnen met daarachter meteen ook Charles Leclerc die een verkeerde radioboodschap leek te hebben gekregen, dit tot grote frustratie van Leclerc.

Een ronde later volgde ook een dubbele pitstop bij Red Bull en daarmee kwam Sergio Perez aan de leiding van de race, voor Carlos Sainz, Max Verstappen en Charles Leclerc.

Charles Leclerc leek het grootste slachtoffer want op enkele ronden tijd viel de Monegask terug van de eerste naar de vierde plaats. Leclerc schreeuwde zijn frustratie dan ook uit over de boordradio.

Plots zagen we echter een crash van Mick Schumacher waarbij zijn Haas F1-bolide spectaculair in twee brak.

Mick Schumacher stapte echter snel uit zijn wagen en werd door de dokter begeleid. Alles dus redelijk oké met Schumacher maar we kregen wel een rode vlag omdat de wagen moest getakeld worden en de Tecpro-barriers hersteld.

We kregen een rollende herstart achter de safety car met Perez dus aan de leiding voor Sainz, Verstappen en Leclerc. Beide Red Bulls stonden op de medium band terwijl de Ferrari-rijders op de harde band hun herstart maakten.

Na de herstart kregen we het traditionele ’treintje rijden’ in Monaco. Vooraan zaten er kleine verschillen tussen de top vier terwijl verderop Fernando Alonso op de zevende plaats de rijders achter zich ophield, dit tot grote frustratie van Lewis Hamilton.

Na de verschillende onderbrekingen gingen we de 77 te rijden rondjes niet halen, daarom was het aftellen tot de klok op nul zou staan.

In het middenveld probeerde Guanyu Zhou bij het uit de tunnel komen een inhaalmanoeuvre bij Yuki Tsunoda maar de Chinees deed het bijna letterlijk in zijn broek want Zhou zijn wagen kwam tegen hoge snelheid dwars te staan.

Met nog dertien minuten op de klok kwam Carlos Sainz aansluiten bij raceleider Sergio Perez. In zijn zog volgende ook Max Verstappen en Charles Leclerc.

We kregen een bijzonder spannend slot van de race waarin Perez, Sainz, Verstappen en Leclerc bijzonder dicht bij elkaar reden maar tot echte inhaalpogingen kwam het niet.

Sergio Perez behaalde zo probleemloos de overwinning in Monaco. Carlos Sainz en Max Verstappen vervolledigden het podium terwijl Charles Leclerc tijdens zijn thuisrace als vierde naast het podium voel. De Monegask had er “geen woorden voor”.

Perez was uiteraard zeer tevreden met de overwinning terwijl er bij Ferrari vooral frustratie te bespeuren viel. Sainz greep immers net naast zijn eerste F1-overwinning terwijl ook Charles Leclerc een mogelijke overwinning verspeelde. Lachende gezichten dus bij Red Bull, waar ze zowel in het kampioenschap bij de rijders als de teams een goede zaak doen.

01Sergio PerezRed Bull64 ronden – 2h00m45.147s3
02Carlos SainzFerrari+1.1542
03Max VerstappenRed Bul+1.4913
04Charles LeclercFerrari+2.9223
05George RussellMercedes+11.9682
06Lando NorrisMcLaren+12.2314
07Fernando AlonsoAlpine+46.3582
08Lewis HamiltonMercedes+50.3883
09Valtteri BottasAlfa Romeo+52.5252
10Sebastian VettelAston Martin+53.5363
11Pierre GaslyAlphaTauri+54.2893
12Esteban OconAlpine+55.6442
13Daniel RicciardoMcLaren+57.6352
14Lance StrollAston Martin+60.8024
15Nicholas LatifiWilliams+1 ronde4
16Guanyu ZhouAlfa Romeo+1 ronde2
17Yuki TsunodaAlphaTauri+1 t4
18Alex AlbonWilliamsDNF4
19Mick SchumacherHaasDNF2
20Kevin MagnussenHaasDNF1
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print