GP van Monaco: tweede oefensessie: Max Verstappen snelste, Carlos Sainz crasht

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de tweede oefensessie in Monaco de snelste tijd gereden. Verstappen was een hand duizendsten sneller dan Charles Leclerc. Carlos Sainz volgde in de tweede Ferrari op P3 maar de Spanjaard crashte waardoor ze bij Ferrari tegen morgen heel wat herstelwerk te verrichten hebben.

Nadat de rijders tijdens de eerste oefensessie al wat de limieten van de wagen en het circuit konden opzoeken was het tijdens de tweede oefensessie een kwestie van je zo goed mogelijk verder voorbereiden op de rest van het raceweekend. Verder vertrouwen opdoen terwijl je zo dicht mogelijk langs de vangrails rijdt zonder te crashen is daarbij het doel. Veel foutenmarge is er echter niet in de straten van Monaco.

Monaco is één van de circuits waar het talent van de rijder enigszins de bovenhand kan halen tegenover de competitiviteit van de wagen. Bij Aston Martin lieten ze voorafgaand aan het raceweekend weten dat ze in Monaco hopen om te kunnen meedoen voor de overwinning. Fernando Alonso leek in de straten van Monaco alvast in zijn element. De Spanjaard draaide bovenaan mee.

Geleidelijk aan de limieten steeds meer opzoeken maar tegelijkertijd er niet over gaan en geen fouten maken. Net dat is wat Carlos Sainz wel deed en de Spanjaard crashte ter hoogte van de ‘zwembad-sectie’.

Logischerwijze kregen we een rode vlag maar net als tijdens de eerste oefensesssie leverden de baanmarshalls uitmuntend werk en konden de rijders snel opnieuw de baan op. Iedereen behalve Carlos Sainz uiteraard. Jammer voor de Spanjaard want tijdens de eerste oefensessie reed Sainz de snelste tijd.

Uiteindelijk was Max Verstappen de snelste, gevolgd door Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz. Leclerc was slechts een handvol duizendsten trager dan Verstappen. Red Bull en Ferrari aan elkaar gewaagd, dat is veelbelovend voor de rest van het raceweekend. Bij Ferrari hebben ze echter heel wat ‘sleutelwerk’ na de crash van Carlos Sainz.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print