GP van Nederland: Max Verstappen zorgt opnieuw voor ‘Hollands feestje’ in Zandvoort

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Max Verstappen heeft de GP van Nederland op zijn naam geschreven. Daarmee zorgde Verstappen opnieuw voor dolle taferelen en een ‘Hollands feestje’ op het circuit van Zandvoort.

Bij de start bleef Max Verstappen aan de leiding van de race, voor beide Ferrari’s. Wel was er even contact tussen Carlos Sainz en Lewis Hamilton maar allebei konden ze hun weg verder zetten.

In de tweede ronde kwam Kevin Magnussen naast de baan terecht, de Deen raakte de muur maar ontsnapte aan een zware crash.

Weinig spektakel verder tijdens de beginfase van de race. Spektakel kregen we later in de race hopelijk wel.

In ronde 15 liep het andermaal mis bij Ferrari waar de band links achteraan niet klaarstond voor Carlos Sainz.

Even later kwamen ook Charles Leclerc en Max Verstappen binnen voor de eerste pitstop.

Iets voor halverwege de race was Max Verstappen aan het naderen op beide Mercedessen, de Nederlander leek op een tweestopper te staan terwijl Mercedes voor een strategie met slechts één pitstop ging.

In ronde 28 haalde Verstappen George Russell in, de Nederlander naderde vervolgens ook snel op Lewis Hamilton.

Mercedes haalde Hamilton echter binnen voor zijn eerste pitstop, een inhaalmanoeuvre door Max Verstappen werd hem zo bespaard. Een ronde later pitte ook George Russell.

In ronde 37 slaagde Lewis Hamilton erin om Sergio Perez te passeren maar vlak na de eerste bocht kwam Sebastian Vettel voor het duo de baan op. Hamilton werd gehinderd en even leek Perez daarvan te gaan profiteren maar dat lukte uiteindelijk niet.

In ronde 45 stond Yuki Tsunoda plots langs de kant van de baan, de Japanner dacht dat één van zijn banden niet goed vast stond.

Tsunoda reed uiteindelijk toch verder, maakte een extra pitstop maar kwam even later opnieuw stil te staan langs de baan.

We kregen een virtuele safety car waardoor Mercedes besloot om met beide wagens toch over te schakelen op een tweestopper.

Even later kwam ook Valtteri Bottas stil te staan, deze keer op het rechte stuk en daardoor kregen we een safety car.

Opnieuw heel wat pitstops en Lewis Hamilton kwam aan de leiding van de race te liggen, voor Max Verstappen.

De herstart van Lewis Hamilton was bijzonder slecht en Max Verstappen passeerde Hamilton meteen op het rechte stuk, dit tot dolle vreugde van de Nederlandse fans uiteraard.

Even later moest Lewis Hamilton ook teamgenoot George Russell laten passeren. Hamilton schreeuwde het uit over de boordradio.

De pijn was voor Hamilton nog niet voorbij want daarna passeerde ook Charles Leclerc hem. De beelden in de Mercedes-garage spraken boekdelen.

Terwijl Max Verstappen vooraan probleemloos richting de overwinning reed kreeg Carlos Sainz een tijdstraf van vijf seconden voor een ‘unsafe release’.

Dolle vreugde in de tribunes toen Max Verstappen over de finish reed en de GP van Nederland op zijn naam schreef, zijn tiende overwinning van het seizoen. George Russell en Charles Leclerc vervolledigden het podium.

Met 26 punten behaalt hij ook de maximumscore en loopt hij nog maar eens uit in de wk-tussenstand.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen