GP van Oostenrijk: Max Verstappen wint op dominante wijze de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op redelijk eenvoudige wijze de sprintrace voor de GP van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander controleerde de race en finishte voor het Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz die de top drie vervolledigden.

Voor de tweede keer dit seizoen kregen de rijders een sprintrace voorgeschoteld. Op de Red Bull Ring mochten de rijders proberen om gedurende 24 ronden voluit te gaan. Niet alleen voor de startposities van de grand prix op zondag, ook voor de top acht die punten kreeg.

We kregen echter wat een chaotisch begin van de sprintrace. Bij aanvang van de formatieronde stond Fernando Alonso nog omhoog met de bandenwarmers op de wagen en even later werd de start afgebroken omdat Guanyu Zhou even stil kwam te staan. Na een extra formatieronde kon de sprintrace dan toch aangevat worden.

Max Verstappen kwam bij de start goed weg, Charles Leclerc dreigde even maar Verstappen bleef aan de leiding voor beide Ferrari’s. In de eerste bocht kwam het tot contact tussen Hamilton en Gasly waarbij de Fransman in de lucht werd gekatapulteerd maar opmerkelijk genoeg zonder veel schade verder kon rijden.

Verstappen had een kloofje tegenover Charles Leclerc en Carlos Sainz. Beide Ferrari’s gingen ook nog eens onderling de strijd met elkaar aan en daardoor slaagde Verstappen er redelijk eenvoudig in om de race te controleren en gewoon tempo te rijden.

Weinig spektakel vooraan, voor gevechten moesten we in het midden van het veld kijken. Sergio Perez was bezig aan een sterke inhaalrace van op P13.

Tijdens een gevecht tussen Alex Albon en Sebastian Vettel ging het mis want Albon tikte Vettel aan waarna die laatste in de grindbak belandde.

In het midden van het rijdersveld kregen we rondenlang een intense strijd tussen Mick Schumacher en Lewis Hamilton te zien. Schumacher verdedigde in zijn Haas F1-bolide met het mes tussen de tanden maar het was uiteindelijk Hamilton die de achtste positie wist te veroveren.

Uiteindelijk slaagde Max Verstappen erin om op redelijk eenvoudige en dominante wijze de sprintrace te winnen voor Charles Leclerc en Carlos Sainz. Door zijn overwinning loopt Max Verstappen in de wk-tussenstand een punt uit op Charles Leclerc. Verstappen mag door het winnen van de sprintrace ook morgen de GP van Oostenrijk van op de pole aanvatten.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print