GP van Qatar: eerste oefensessie: Max Verstappen meteen de snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de enige oefensessie voor de GP van Qatar de snelste tijd gereden. De Nederlander gaf meteen zijn visitekaartje af terwijl Ferrari-rijders Carlos Sainz en Charles Leclerc de top drie vervolledigden.

Voor de tweede keer ooit in de geschiedenis van de Formule 1 vindt er een GP van Qatar plaats. In 2021 mocht Qatar omwille van de pandemie met het coronavirus invallen op de F1-kalender en vorig jaar vond er omwille van het Wk voetbal geen F1-race plaats.

De F1-piloten kregen meteen een moeilijke opdracht voorgeschoteld. Gezien er nog maar voor de tweede keer op het Losail International Circuit wordt gereden hebben de teams maar weinig data over het circuit. Bovendien krijgen ze omwille van een raceweekend met sprintformat slechts één oefensessie om zich voor te bereiden op de rest van het raceweekend. Voeg daar ook nog eens veel stof en zand op het circuit en de rijders hebben ook nog eens weinig grip op de baan.

Bijkomend probleem voor de rijders is dat de enige oefensessie ook nog eens onder omstandigheden wordt verreden die niet representatief zijn voor de rest van het raceweekend. Tijdens de kwalificatie later vandaag en de race op zondag zal het immers koeler zijn omdat er dan wordt gereden wanneer de zon al onder is gegaan. Koeler is echter relatief want in plaats van bij zo’n 40 graden zal er dan bij zo’n 35 graden gereden worden.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die tijdens de enige oefensessie de snelste tijd reed, op meer dan drie tienden gevolgd door Carlos Sainz. Charles Leclerc vervolledigde in de tweede Ferrari de top drie. Een mooi begin dus voor Max Verstappen die zich morgen al tijdens de sprintrace kan verzekeren van zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Later vanavond volgt al meteen de kwalificatie voor de race op zondag.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023