“GP van Rusland speelde geen rol bij beslissing om Kvyat een F1-zitje te geven”

Gisteren kondigde Toro Rosso enigszins verrassend aan dat Daniil Kvyat de vervanger wordt van Daniel Ricciardo in 2014. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull motorsport, liet alvast verstaan dat de GP van Rusland die in 2014 doorgaat geen invloed had op de beslissing van Red Bull om Kvyat een zitje te geven bij Toro Rosso.
image
Kvyat is 19 jaar oud en heeft amper ervaring met een F1-bolide. Dit jaar reed hij in de GP3 en Formule 3. Toch verwacht Helmut Marko dat Kvyat tegen midden 2014 op hetzelfde niveau zal zitten als zijn toekomstige teamgenoot, Jean-Eric Vergne. De GP van Rusland speelde volgens Marko ook geen rol bij de rijderskeuze.

“Nee, de race in Sochi heeft onze keuze voor Kvyat niet beïnvloed. We keken naar wat het beste was voor Red Bull en Toro Rosso op de middellange termijn. Alle mensen die betrokken waren bij de beslissing zeiden dat Daniil de juiste kandidaat was,” aldus Helmut Marko. “Door zijn prestaties was hij de juiste kandidaat. Hij is snel en toont heel wat maturiteit. Op de middellange termijn geeft hij ons het beste perspectief.”

“Natuurlijk moet hij nog veel leren in de Formule 1. Hij moet ook de circuits leren kennen maar ik vermoed dat hij na zes tot acht races het niveau van Vergne zal benaderen en hem zal kunnen uitdagen,” besluit Marko.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}