GP van Singapore verdwijnt van F1-kalender 2021

Daimler Media
Daimler Media

Opnieuw wordt de F1-kalender 2021 aangepast, de Formule 1 moet immers op zoek naar een alternatief voor de GP van Singapore.

Normaal gesproken zou van 1 tot 3 oktober op het Marina Bay Street Circuit de GP van Singapore plaatsvinden maar de race zal door coronamaatregelen in Singapore niet kunnen doorgaan. Er wordt immers aangenomen dat ook binnen vier maanden de reisbeperkingen nog steeds zullen gelden.

De Formule 1 bevestigde het nieuws van het verdwijnen van de race nog niet officieel maar volgens de Britse ‘BBC’ zal dat alle momenten gebeuren.

Daarmee wordt dus voor de zoveelste keer de F1-kalender aangepast. Mogelijk komt daarmee Turkije opnieuw in het vizier. Turkije zou eerst in juni invallen voor Canada maar door reisbeperkingen vanuit Groot-Brittannië werd geoordeeld dat het onmogelijk was om de race in juni te laten doorgaan.

Vorig jaar kon er wel in het najaar in Turkije geracet worden, een optie die mogelijk nu dus opnieuw op tafel zal komen. Daarnaast zijn er uiteraard ook enkele andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld twee races in Amerika of alsnog een race in China.