GP van Zuid-Korea gaat door: circuit goedgekeurd

De FIA maakte bekend dat het circuit waarop de GP van Zuid-Korea verreden zal worden goedgekeurd werd. Er resten ons dus nog drie races om de titelstrijd te beslissen.
Charlie Whiting vertrok meteen na de GP van Japan richting Zuid-Korea om het circuit aan een ultieme keuring te onderwerpen. De FIA voerde gedurende twee dagen allerlei veiligheidsinspecties en besloot dat de situatie voldeed om op 23 oktober de GP van Zuid-Korea te laten doorgaan.

Het circuit krijgt dus zijn licentie en daar is racepromotor Yung Cho Chung uiteraard erg tevreden mee.

“We zijn tevreden dat de werken zijn afgerond en dat ze voldoen aan de wensen van de FIA. We verwelkomen maar al te graag samen met gans het Zuid-Koreaanse volk voor de eerste keer de Formule 1”

“Het korean International Circuit is gebouwd volgens de hoogste standaarden en zal de koningsklasse van de autosport verwelkomen. We verwachten dat de Zuid-Koreaanse Grand Prix de catalysator zal zijn voor een enorme interesse in de Formule 1.”

De voorbije weken ontstond er heel wat speculatie over het al dan niet doorgaan van de GP van Zuid-Korea. Het circuit moest normaal gesproken enkele maanden geleden reeds klaar zijn maar een dikke week geleden was men nog volop bezig met het circuit af te werken. Daarnaast ontstond er ook heel wat commotie doordat er foto’s opdoken waarop de erbarmelijke toestand van de vooruitgang van de werken werd getoond.

Klik hier voor meer informatie over het circuit van de GP van Zuid-Korea.
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”f1_korean_grand_prix_logo.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”F1-korean-grand-prix-620_26.jpg”;}
De FIA maakte bekend dat het circuit waarop de GP van Zuid-Korea verreden zal worden goedgekeurd werd. Er resten ons dus nog drie races om de titelstrijd te beslissen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021