Gridpenalty voor Lewis Hamilton in Monza

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zal de GP van Italië door een motorwissel van achteraan op de grid moeten starten nadat het vorige exemplaar beschadigd raakte in de crash met Fernando Alonso in Spa-Francorchamps.

De zevenvoudige wereldkampioen is toe aan zijn vierde motor van het seizoen nadat er aan een herstelplan gewerkt wordt voor het derde exemplaar dat in Spa-Francorchamps achterin zijn bolide lag. Die kan dit weekend niet gebruikt worden nadat de power unit een impact van 45G te verwerken kreeg bij de crash met Alonso.

Er is nog niet bevestigd welke motordelen allemaal zullen veranderd worden maar er mag vanuit gegaan worden dat Hamilton achteraan de startgrid zal terug te vinden zijn. De kans dat hij  in Monza zijn eerste overwinning van het seizoen zal boeken is dus zeer klein.

Het zit niet mee voor Hamilton die nochtans net voor de zomerstop goed op dreef leek te komen met drie podiumplaatsen. Maar in Spa was er het incident met Alonso en in Zandvoort gooide de safety car roet in het eten. 

Hamilton zal trouwens niet de enige zijn die een gridpenalty zal incasseren in  Monza. Alfa Romeo bevestigde al dat Valtteri Bottas zich mag verwachten aan een gridpenalty. 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print