Gridpenalty voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hebben al voor het raceweekend in Austin goed en wel begonnen is een gridpenalty gekregen voor de GP van de USA.

Vettel en Raikkonen krijgen een nieuwe Ferrari-motor ingebouwd waardoor ze allebei op de startgrid tien plaatsen achteruit moeten. Beide piloten kregen hun vijfde motor van het seizoen ingebouwd, terwijl er volgens het reglement slechts vier motoren gebruikt mogen worden.

“Ja, we zullen een gridpenalty van tien plaatsen krijgen omdat we tijdens dit raceweekend een nieuwe motor gaan gebruiken maar dat is altijd al het plan geweest,” zei Vettel tegenover journalisten op het Circuit of The Americas.

“Het is dan ook geen grote verrassing voor ons. Het is altijd de bedoeling geweest zodat we op ieder moment tijdens het seizoen onze sterkste motor kunnen gebruiken.”

De gridpenalty voor Vettel is goed nieuws voor Lewis Hamilton, die dit weekend voor de derde keer wereldkampioen kan worden. Indien de Brit zondag negen punten meer behaalt dan Sebastian Vettel is hij zeker van zijn derde wereldtitel in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}