Gridpenalty voor Vettel na crash met Stroll?

Onderzoek in Maranello moet uitwijzen hoe erg het gesteld is met de versnellingsbak van Vettels Ferrari na zijn crash met Stroll in de uitloopronde van de Grote Prijs van Maleisië. Indien blijkt dat het kleinood vervangen dient te worden hangt hem een gridstraf boven het hoofd.

Titelrivaal Lewis Hamilton denkt er het zijne van en laat weten dat hij de crash weer een voorbeeld vind van hoe Vettel soms onbezonnen acties doet.

“In deze fase van het kampioenschap is betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel maar als rijder foutloos blijven is dat ook,” aldus Hamilton. “We hebben nu al een paar fouten van Sebastian gezien, zoals vandaag bijvoorbeeld toen hij tegen Stroll aanreed.”

“We moeten afwachten of zijn versnellingsbak vervangen moet worden voor de volgende race in Japan,” gaat de Brit verder. “Al die dingen beginnen mee te spelen en ik probeer altijd verstandige beslissingen te nemen op de baan.”

Lance Stroll was verbaasd over de actie van de Vettel en had hem helemaal niet zien komen.

“Ik was bezig aan mijn uitloopronde en ik reed op de normale lijn,” vertelt de jonge Canadees. “Ik was bezig met de procedures om de auto stil te leggen en plots kwam Seb me voorbij gevlogen en hij sneed me de pas af alsof hij nog aan het racen was.”

De versnellingsbak van Vettel werd al teruggevlogen naar Maranello om de schade op te meten. Indien hij te erg beschadigd is en vervangen moet worden kijkt de Duitser tegen een gridpenalty van vijf plaatsen aan. De reglementen zeggen dat een versnellingsbak minstens zes races moet meegaan, in het geval van een vroegere wissel resulteert dat in een gridstraf.

Gezien Ferrari de versnellingsbak moest vervangen na de crash in Singapore moet Vettel hopen dat zijn versnellingsbak niet onherstelbaar beschadigd is.

“Dat zou wel een bijkomende tegenslag zijn dit weekend,” aldus Vettel. “Ik hoop van niet want dit was helemaal niet nodig,”

De stewards in Sepang besloten na onderzoek dat niemand schuld trof aan het incident.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print