Groot verdriet in de F1-paddock: Charlie Whiting overleden

Vlak voor aanvang van het nieuwe F1-seizoen bereikt ons erg droevig nieuws: Charlie Whiting is overleden …


Op amper 66-jarige leeftijd is de man die jarenlang de Formule 1-races leidde op woensdag overleden aan de gevolgen van een longembolie. De FIA maakte op donderdagochtend het nieuws via een persbericht bekend.

Nadat iedereen in de F1 opgewonden uitkeek naar de start van het nieuwe F1-seizoen zorgt het plotse overlijden van Charlie Whiting voor een moment van verdriet. Normaal zou Charlie Whiting er in Melbourne ook gewoon bij geweest zijn om de F1-race te leiden zoals hij al jarenlang deed.

Whiting was meer dan veertig jaar actief in de Formule 1. Ooit begon Whiting in 1977 als mecanicien bij het team Hesketh, waarna hij de overstap maakte naar het team Brabham. De renstal werd in 1981 en 1983 kampioen terwijl Whiting er hoofdmecanicien was.

Nadien werd Whiting zelfs hoofdingenieur maar in 1988 verliet hij het team, met de goedkeuring van teameigenaar Bernie Ecclestone, om aan de slag te gaan bij de FIA als technisch afgevaardigde. Sinds 1997 was Charlie Whiting de racedirecteur in de Formule 1, iets waaraan nu dus abrupt en geheel onverwacht een einde is gekomen …a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”charlie_whiting_headline.png”;}
Vlak voor aanvang van het nieuwe F1-seizoen bereikt ons erg droevig nieuws: Charlie Whiting is overleden …

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022