“Grootse wijzigingen voor wagen in 2015”

Volgens Nick Chester zal de nieuwe Lotus er in 2015 helemaal anders uitzien dan de g-huidige Lotus E22.

Voor Lotus is 2014 een F1-seizoen om snel te vergeten. De renstal hoopte met een gedurfd ontwerp met een dubbele neus om definitief de kloof met de top van de Formule 1 te dichten, maar in plaats van de kloof te dichten werd de kloof serieus groter.

Lotus behaalde dit seizoen nog maar vier punten en de basis daarvoor lag al meteen bij het missen van de eerste wintertest. De renstal werd nadien immers geconfronteerd met betrouwbaarheidsproblemen en de wagen op zich was niet competitief.

Volgens Nick Chester, de technisch directeur bij Lotus, zal de nieuwe wagen er in 2015 echter compleet anders uitzien. Eerder liet Lotus ook al weten dat het ontwerp van de dubbele neus volgend jaar niet zal terugkeren.

“Er zijn reglementswijzigingen voor de voorkant van de wagen en de neus. Alle wagens zullen er volgend jaar dan ook anders uitzien,” aldus Chester. “Bovendien zullen de gewijzigde manier waarop de motor in onze wagen is geïntegreerd en het gewijzigd ontwerp van de koeling er voor zorgen dat onze wagen onder de motorkap er eveneens helemaal anders zal uitzien. Hij zal serieus verschillen van de huidige.”

Chester denkt echter dat Lotus ook dit seizoen nog punten kan behalen. Voor de wk-stand zal dat echter weinig soelaas bieden. Lotus staat momenteel immers achtste bij de constructeurs, met acht punten, wat negentien punten minder is dan Toro Rosso dat zevende staat.

“Ik denk dat we heel wat kans maken op extra punten. De wagen is sinds Hockenheim verbeterd,” aldus de technisch directeur van Lotus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print