Grosjean: “Ik wil ooit voor Ferrari gereden hebben”

Romain Grosjean, die volgend seizoen voor het Haas F1 Team rijdt, liet weten graag voor Ferrari te rijden. Volgend seizoen zal de Fransman in ieder geval al sterk verbonden zijn aan Ferrari, aangezien Haas in Ferrari een belangrijke technische partner heeft.
image
Romain Grosjean zal eind dit seizoen afscheid nemen van Lotus en zal vanaf volgend seizoen aan de slag gaan bij het nieuwe Amerikaanse team van Gene Haas. Grosjean zal volgend jaar samen met Esteban Gutierrez een team vormen.

Hoewel Romain Grosjean beweert dat hij niet bij Haas tekende om uiteindelijk bij Ferrari in Maranello terecht te komen, weet de Fransman maar al te goed dat hij in betere papieren staat als hij voor het Amerikaanse team zal uitkomen. Ferrari is immers een belangrijke partner van het Haas F1 Team. De Italianen zorgen voor de motor, de versnellingsbak en het chassis van de nieuwe bolides van Gene Haas.

“Vraag het aan elke rijder in de wereld”, vertelt Romain Grosjean aan Sky Sports. “Geen enkele zal beweren dat hij niet voor Ferrari wil rijden. Het is niet de belangrijkste reden waarom ik bij Haas heb getekend, maar het is in ieder geval mooi meegenomen dat het team steun krijgt van Ferrari.”

“Ik ben in de Formule 1 gestapt om op een dag wereldkampioen te worden. Voor mij leek het de beste keuze om over te stappen naar Haas om mijn doel in de nabije toekomst te verwezenlijken.”

Verder liet Grosjean weten dat we nog veel van hem mogen verwachten: “Ik denk dat mijn beste jaren nog moeten komen.”

Hoewel de meningen verschillen over de keuze van Grosjean om naar een nieuw team te stappen, is de Fransman ervan overtuigd de juiste keuze te hebben gemaakt.

“Je zorgt er zelf voor om geluk te hebben. Je doet er alles aan en normaal gezien volgt het geluk dan wel vanzelf. Des te meer mogelijkheden je open houdt, des te beter.”

“Rijden voor Ferrari in de komende jaren zou een droom zijn. Wanneer dat een mogelijkheid is, dat weet ik niet. Maar ik zou in ieder geval graag voor het einde van mijn carrière voor Ferrari gereden hebben.”

Romain Grosjean droomt van een zitje bij Ferrari en laat dat ook blijken door te melden Italiaanse lessen te volgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}