Grosjean: “Ik zag de moeilijkheden bij Renault aankomen”

De Fransman Romain Grosjean zag naar eigen zeggen het moeilijke seizoen van Renault aankomen.

Toen Romain Grosjean aankondigde dat hij het Lotus F1 team, het huidige Renault, zou verlaten om naar het debuterende Haas F1 team te trekken werden er grote ogen getrokken. Waarom nam Grosjean immers het risico om de overstap naar een debuterende F1-renstal te maken?

Grosjean diende de kritikasters tijdens de eerste races van het seizoen meteen van antwoord. De Fransman finishte tijdens de eerste races immers meteen in de punten. Nu vertelt hij ons ook waarom hij de overstap maakte.

“Ik voelde het aankomen dat Renault een seizoen zoals het huidige zou beleven, dat het erg moeilijk zou worden,” aldus Grosjean. “Langs de andere kant was er een Amerikaans team dat naar de Formule 1 kwam. Ik dacht bij mezelf dat ik daar succesvol kon zijn, aangezien het iets groots in Amerika kon zijn.”

“Het was veel meer dan denken ‘Indien ik naar Haas ga, dan beschik ik over een ferrari-motor, en dan kan ik vervolgens naar Ferrari gaan’. Ferrari zal immers de rijder nemen die volgens hen het best bij hen past. Het maakt voor hen niet uit of die van Haas of een ander team komt.”

En voor Ferrari rijden, dat is het uiteindelijke doel van Romain Grosjean. Daarom wil Grosjean zich ook bewijzen bij het Haas F1 team.

“Het beste dat je kan doen is je job goed doen, tonen dat je constant weet te presteren. Je moet de wagen sneller weten te maken en tonen dat je er staat wanneer het nodig is.”

Toen Ferrari eerder dit seizoen bekend maakte dat Raikkonen ook volgend seizoen nog voor Ferrari zou rijden was er enige teleurstelling bij Grosjean.

“Ja, die was er. Ik wil immers ooit voor Ferrari rijden,” blikt Grojean terug op het moment dat het nieuws bekend raakte. “Langs de andere kant dacht ik bij mezelf ‘Het geeft me de kans om de nieuwe Haas uit te testen’.”

Aan motivatie en ambitie ontbreekt het Romain Grosjean overduidelijk niet. De Fransman hoopt volgend seizoen dan ook te schitteren in de nieuwe Haas F1 bolide.
a:0:{}
Een ogenschijnlijk onschuldige en vertederende familiefoto van Nico Rosberg zorgt voor heel wat opschudding in de Duitse media.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}