Grosjean is klaar voor de Formule 1

Romain Grosjean denkt dat het nog te vroeg is om zich te verheugen op het zitje van Nelson Piquet bij Renault. Piquet mocht trouwens normaal al beschikken na afloop van de GP in Duitsland.
Allereerst zou Flavio Briatore de samenwerking met Piquet al hebben willen verbreken na afloop van de GP op de Nürburgring maar na onderzoek in het contract bleek dat niet te kunnen. Zo werd in de overeenkomst van Piquet opgenomen dat men hem enkel kan ontslaan indien hij met dezelfde wagen als zijn teammaat rijdt. Op de Nürburgring was dat nog niet het geval en beschikte enkel Fernando Alonso nog als enige over de verbeterde wagen.

Briatore gaf Piquet in Hongarije dus dezelfde wagen als Alonso en dat wijst er dus op dat de Italiaan hem ditmaal wel wettelijk aan de deur wil zetten. Na afloop van de GP van Hongarije droop Briatore meteen af terwijl Piquet nog aan het uitrijden was, alsof het voor Briatore al niet meer uitmaakte. Bij Renault staat Romain Grosjean klaar om Piquet te vervangen.

“Momenteel ben ik niet bezig met de F1 en ik ben met mijn verstand niet bij het zitje van Nelson Piquet. Ik ben bezig met de GP2 want dat is nu mijn belangrijkste taak. Ik wil op bepaalde dag zeker deelnemen aan races in de F1 en ik denk zelfs dat ik er al klaar voor ben. De wagen van wordt steeds beter en ze gaan weldra nog met updates komen dus ik denk dat men bij Renault beseft dat dit een belangrijke fase is”.

“Het is altijd goed om enkele wedstrijden in de F1 te kunnen rijden om en op die manier extra ervaring te vergaren. Zo kan Alguersuari bijvoorbeeld ervaring opsteken voor komend seizoen om dan heel goed voor de dag te komen. Mijn huidige situatie valt misschien wel te vergelijken met die van Alguersuari maar ik concentreer me voorlopig toch nog op de GP2”, aldus Romain Grosjean.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}