Grosjean looft het harde werk van Haas

Romain Grosjean heeft zijn nieuwe werkgever, het Haas F1 Team, geprezen voor het harde werk tijdens de wintertests. Het team handelde immers snel toen er een probleem boven water kwam in Barcelona.

Na een vrij goed verlopen eerste week van testen in Barcelona, verliep de tweede week voor het nieuwe Haas team minder vlot. Esteban Gutiérrez reed maar 24 ronden over twee dagen en Romain Grosjean kende probleem met het ‘brake-by-wire’ systeem dat geleverd wordt door Ferrari. Door deze problemen ging de Fransman twee keer van de baan op donderdag en later op de dag was er ook nog een probleem met de krachtbron.

Maar op vrijdag kende het Haas F1 Team haar meest productieve dag van de twee testweken. Romain Grosjean, die een veel beter gevoel had in de wagen, wist 66 ronden af te leggen voordat hij het stuur gaf aan zijn teamgenoot Esteban Gutiérrez die nog eens 25 ronden wist te rijden.

“Onze laatste dag was erg verschillend vergeleken met de andere dagen van de week”, begint Grosjean. “Tijdens de overgang van donderdag naar vrijdag heeft het team heel goed werk verricht. Ze vonden het probleem met de remmen en konden het oplossen. Het was een opluchting voor mij dat ik de wagen goed kon besturen. Er zijn wel nog een aantal aandachtspunten die we moeten verbeteren, maar daar wordt aan gewerkt.”

Binnen twee weken maakt Haas haar debuut tijdens een Grote Prijs van de Formule 1. Teambaas Guenther Steiner zegt dat het team er klaar voor is om de strijd aan te gaan in Australië.

“Vrijdag hadden we ongetwijfeld een betere dag. We hebben veel progressie geboekt. Het probleem met de remmen werd opgelost en we wisten ook veel ronden te rijden. We zijn dan ook zo goed als mogelijk voorbereid op de eerste Grote Prijs.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print