Grosjean ontsnapt aan diskwalificatie maar mag race uit de pitlane starten

Haas F1-piloot Romain Grosjean is aan een diskwalificatie ontsnapt en mag alsnog vanuit de pitlane deelnemen aan de race.


Romain Grosjean zou na de gridpenalty voor Giovinazzi normaal als voorlaatste aan de GP van Stiermarken beginnen maar de Fransman mag al blij zijn dat hij zo meteen vanuit de pitlane alsnog aan de race mag beginnen.

Grosjean is immers aan een diskwalificatie ontsnapt, wat zou betekenen dat hij niet aan de race had mogen deelnemen. Het Haas F1 team werkte op zaterdagavond immers veel langer aan de wagen dan toegestaan is.

In principe mogen de teams tot 3,5 uur na afloop van de kwalificatie aan de wagens werken. Gisteren betekende dit dat er tot 20u16 aan de F1-bolides mocht gewerkt worden.

Het Haas F1 team werkte echter tot 23u20 aan de F1-bolide van Grosjean en de werkzaamheden vonden bovendien niet plaats onder toezicht van iemand van de FIA.

De stewards oordeelden echter dat er verzachtende omstandigheden waren omdat het Haas F1 team zonder de regels te verbreken de wagen van Grosjean niet had kunnen laten racen. Er werd echter meegedeeld dat dit geen precedent is voor eventuele toekomstige gelijkaardige incidenten zowel bij Haas alsook de concurrentie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner