Grosjean vervangt Heidfeld bij Pirelli

De Franse rijder Romain Grosjean zal komende week in opdracht van Pirelli de tweede bandentest uitvoeren op Monza. Grosjean vervangt bij deze Nick Heidfeld die ondertussen overstapte naar de renstal Sauber.
Bij Sauber is men duidelijk niet bij de pakken blijven zitten. In eerste instantie strikte de renstal Pedro de la Rosa omwille van dienst ervaring bij ondermeer McLaren. De la Rosa stelde in 2010 echter weinig voor in vergelijking met teamgenoot Kamui Kobayashi die vorig seizoen pas debuteerde in de F1.

Dan weten de meesten onder jullie vast ook dat Nick Heidfeld zijn functie als testrijder van Mercedes GP liet schieten om voor Pirelli aan de slag te kunnen. Hieruit kunnen we mogelijk ook afleiden dat Michael Schumacher niet van plan is om komend seizoen opnieuw met pensioen te gaan.

In elk geval, Heidfeld trok naar Pirelli dat op haar beurt vanaf 2011 de teams van hun rubber zal voorzien. Heidfeld ging onlangs al aan de slag in een aangepaste Toyota TF109. Heidfeld is zonder twijfel in het bezit van een joker voor komend seizoen. Volgens de afspraken tussen Pirelli en de FIA was het immers niet toegestaan om huidige rijders in te zetten voor de tests. Op die manier kan komend seizoen geen enkele renstal voordeel halen uit de reeds uitgevoerde bandentests. De Duitser Nick Heidfeld zou dus wel eens over uitzonderlijke informatie kunnen beschikken.

“Ik verwacht dat Pirelli moeite zal hebben met het bepalen van de juiste bandensoort voor elke GP. Men is er reeds van op de hoogte dat ik Pirelli help met het ontwikkelen van haar banden. Ik zie het niet als een joker maar het was uiteraard wel de bedoeling om op deze manier zeker te worden van een zitje voor 2011”, zo verklaarde Nick Heidfeld eerder.

Ondertussen is het reeds officieel dat Heidfeld vanaf de komende GP al in de cockpit van de la Rosa zal mogen kruipen. Bij Sauber zou men op die manier dus toch enig voordeel met betrekking tot de banden voor 2011 kunnen hebben. Voormalig Renault-rijder Romain Grosjean zal op zijn beurt de rol van Heidfeld bij Pirelli op zich nemen. U mag uiteraard zelf raden waarom de jonge Fransman het pad van Heidfeld volgt. Het is wel nog niet duidelijk of Grosjean ook na de test op Monza nog zal blijven samenwerken met Pirelli.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print