Guenther Steiner: “Een elfde F1-team? Er zijn alleen maar risico’s, geen voordelen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner is niet echt een voorstander van het uitbreiden van de F1-startgrid. Volgens Steiner zijn er alleen maar risico’s verbonden aan het uitbreiden van het aantal teams, zonder dat er voordelen zijn.

“Om een elfde team in de Formule 1 te brengen … vijf jaar geleden kon je dat voor zo goed als geen geld,” vertelde Guenther Steiner tegenover ‘Sky Sports F1’. “Je kon er zomaar mee beginnen en wat later gingen ze failliet.”

“Nu wil iedereen plots een F1-team beginnen. Er zijn heel wat mensen die nu plots gewoon in de Formule 1 willen komen en mee op de golf van succes willen surfen.”

“De teams die nu in de Formule 1 zitten zijn financieel stabiel, ze hebben alles goed voor elkaar. Het is een zeer goede omgeving momenteel, niemand ondervindt problemen.”

“Wanneer er een elfde team is en je krijgt vervolgens een dip in de economie ofzo, plots kan er vanalles gebeuren. De teams kunnen dan plots problemen ondervinden om te overleven.”

“Waarom zou je het risico nemen als er geen voordeel is? Een elfde team, welke toegevoegde waarde brengt dat met zich mee? Het is uiteraard niet aan mij om erover te beslissen, dat moet de FOM doen, de FOM en de FIA handelen de zakelijke kant van de F1 af.”

“Maar als er geen toegevoegde waarde is die een elfde team kan bijbrengen, dan is er alleen maar een risico dat je neemt, zonder een voordeel,” besluit Steiner.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print