Guenther Steiner: “Kevin Magnussen zei meteen ‘ja’ toen we hem belden”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team bevestigde eerder deze week enigszins verrassend Kevin Magnussen als vervanger voor Nikita Mazepin. Volgens teambaas Guenther Steiner hebben ze alleen met Magnussen gesproken als kandidaat om Mazepin te vervangen.

De bevestiging van Magnussen was voor velen een verrassing, vooral omdat Guenther Steiner eerder had gezegd dat reserverijder Pietro Fittipaldi de eerste rijder was die een telefoontje zou krijgen. Daarnaast was ook voormalig Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi één van de namen die erg vaak circuleerde.

Het werd uiteindelijk dus Kevin Magnussen en daarover waren Guenther Steiner en eigenaar Gene Haas het naar eigen zeggen snel eens. Al snel werd duidelijk dat ze een ervaren rijder als vervanger wensten.

“Wat gebeurde is gebeurd, we hebben Nikita aan de kant geschoven. Ik besprak met Gene wie we in de wagen gingen plaatsen, wie er beschikbaar was,” aldus Steiner. “Hetzelfde verhaal als altijd, ups en downs, links en rechts.”

“Kevin zijn naam kwam naar boven en Gene zei ‘Denk je dat Kevin zou terugkomen?’. En ik zei ‘Ik heb geen idee, ik weet het niet, maar ik kan hem bellen.’ Ik belde hem en hij zei dat hij geïnteresseerd was.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print