Guenther Steiner over afspringen Red Bull-Porsche deal: “Twee alfamannetjes die gebotst zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Haas-teambaas Guenther Steiner denkt dat de ‘alfamannetjes-mentaliteit’ de hoofdreden is waarom de deal tussen Red Bull en Porsche op een sisser afgelopen is.

Nadat Audi had bekendgemaakt dat ze vanaf 2026 meedoen aan de F1 werd algemeen verwacht dat Porsche zijn lot zou verbinden aan Red Bull, maar niets was echter minder waar. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner lag een verschil in ‘DNA’ aan de basis van het mislopen van de deal en was Porsche niet meer tevreden met de voorgestelde 50-50 overeenkomst.

Red Bull zal nu dus gewoon zelf motoren gaan bouwen onder de vlag van Red Bull Powertrains maar volgens Guenther Steiner was de deal altijd gedoemd om te mislukken.

“Naar mijn persoonlijke mening zijn hier twee alfamannetjes gebotst en dat is een lastige situatie,” aldus Steiner tegenover ‘LAOLA1.’

“Bij een 50/50 verdeling moet er één de leiding hebben. Er zou een impasse zijn ontstaan, wat tot problemen zou hebben geleid. Het is nog niet zeker dat Porsche toch niet in de Formule 1 stapt. Maar je moet met een nieuw idee komen.”

Porsche heeft ook nog niet officieel laten weten dat ze naar de F1 zullen komen maar met een deadline die verloopt op 15 oktober weten we snel meer.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen