Guenther Steiner: “Schumacher bij Alpine? Nee, je moet voor de beste rijder gaan die beschikbaar is”

Alpine
Alpine

Voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner raadt Alpine af om Mick Schumacher te nemen als vervanger van de aan het einde van het seizoen vertrekkende Esteban Ocon.

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat de wegen van Esteban Ocon en Alpine na vijf seizoenen zullen scheiden. Het lijstje van rijders die de Fransman kunnen vervangen is al vrij lang.

Reserverijder Jack Doohan is uiteraard een kanshebber, maar ook Valtteri Bottas is met een schat aan ervaring een van de kandidaten. Mick Schumacher, die momenteel aan de slag is voor Alpine in het World Endurance Championship (WEC), is eerder een outsider om het zitje van Ocon over te nemen.

Schumacher was eerder al eens twee jaar vaste rijder bij het Haas F1-team, waar Gunther Steiner destijds de plak zwaaide. Die relatie eindigde in mineur, waarbij Schumacher Steiner vooral verweet dat hij niet genoeg steun kreeg.

Steiner, van zijn kant, vond dat de maat vol was na een aantal crashes van Schumacher en ook de bemoeienissen van de entourage van de jonge Duitser konden op weinig begrip rekenen van de teambaas.

In een gesprek met de ‘Red Flag Podcast’ vertelt Steiner dat Alpine moet kijken in de richting van Carlos Sainz of Yuki Tsunoda in plaats van Mick Schumacher.

“Op dit moment niet, nee,” zei hij. “Je moet de beste coureur krijgen waarvan je weet dat hij er is. Ik denk dat mensen die laten zien dat ze heel goed zijn. En als fabrieksteam moet je het zo goed mogelijk doen.”

Esteban Ocon wordt dan weer gelinkt aan een overstap naar Haas of Audi.