Guenther Steiner waarschuwt Schumacher en Mazepin: “Niet crashen tijdens de sprintrace!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner kijkt uit naar de allereerste sprintrace die komend weekend in Silverstone zal plaatsvinden. Steiner heeft echter ook een duidelijk advies voor zijn twee rijders.

“Ik kijk er naar uit omdat het iets nieuw is en iets nieuw geeft altijd kansen en nieuwe dingen geven altijd kansen en hopelijk kunnen we daarvan profiteren,” blikt Steiner vooruit in de preview van het Haas F1 team voor de Britse GP.

“Het zal een succes zijn als de fans het leuk vinden. Momenteel vind ik het een goed format maar indien we iets kunnen verbeteren en de fans het omarmen dan zou dat goed zijn, dan zou ik zeggen laat het ons nog meer doen.”

Net als het Williams F1 team slaagde ook het Amerikaanse Haas F1 team er nog niet in om punten te scoren. Als kleine renstal moet je iedere kans proberen grijpen maar dat betekent volgens Steiner niet dat je daarom tijdens de sprintrace grote risico’s moet nemen.

“Ik denk dat de rijders zeker en vast hard zullen racen want ook tijdens de kwalificatie gaat iedereen er voluit voor om zo goed mogelijk aan de race te kunnen beginnen,” aldus Steiner.

“Wat ons betreft, dit jaar draait alles rond bijleren dus deelnemen aan de race, en nog wat starts doen is goed voor volgend jaar omdat de sprintkwalificatie dan belangrijk zal zijn.”

“Wat de sprintrace betreft zal ik tegen de rijders zeggen dat ze uit de problemen moeten blijven en de wagens op de baan moeten houden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed