Guenther Steiner zelfkritisch na race zonder punten in Miami: “We moeten enkel naar onszelf kijken”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens haar thuisrace in Miami heeft het Amerikaanse Haas F1 team volgens teambaas Guenther Steiner een kans gemist om met beide wagens punten te scoren. 

Na een moeilijke kwalificatie waarin Mick Schumacher en Kevin Magnussen zich als vijftiende en zestiende kwalificeerden moesten beide Haas-rijders proberen om tijdens de race plaatsen goed te maken in de hoop in de punten te finishen.

Mick Schumacher leek daarin te gaan slagen, zeker na een late safety car-periode die de jonge Duitser op weg leek te zetten naar zijn allereerste puntenfinish in de Formule 1. Een aanrijding met Sebastian Vettel veegde die kans op een puntenfinish echter weg.

Ook Kevin Magnussen finishte buiten de punten, dit nadat hij tegen het advies van het team inging en toch een nieuw setje banden kwam halen. Bij Magnussen kwam het tot een clash met Lance Stroll in de tweede Aston Martin F1-bolide.

“We bevonden ons zaterdag in een slechte situatie,” aldus een geïrriteerde Guenther Steiner volgens ‘Autosport’.

“Iedereen hergroepeerde zich tijdens de race, we plaatsten onszelf opnieuw in een goede positie en met nog tien ronden te gaan liep het mis.”

“Wie zou er niet teleurgesteld zijn na zo’n raceweekend? We mogen niemand anders dan onszelf de schuld geven.”

“We reden in de punten, het was misschien mogelijk om met beide wagens in de punten te finishen en vervolgens verloren we alles bij de herstart. Dit is zeer teleurstellend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print