Haas F1-piloten krijgen tijdstraf van de stewards

Kevin Magnussen en Romain Grosjean zijn door de stewards bestraft omdat ze tijdens de formatieronde gebruik gemaakt hebben van verboden hulpsystemen voor de rijders.


Kevin Magnussen behaalde tijdens de GP van Hongarije de eerste wk-punten voor het Amerikaanse Haas F1 team maar na afloop van de race kwamen die punten meteen ter discussie te staan. De stewards waren immers een onderzoek begonnen naar het gebruik van verboden hulpsystemen voor de rijders tijdens de formatieronde.

Na onderzoek achten de stewards het Haas F1 team schuldig aan het gebruik daarvan en daarom krijgen beide rijders een tijdstraf van tien seconden. Het betrof daarbij het feit dat het team beide rijders tijdens de formatieronde de instructie had gegeven om naar de pits te rijden om de banden te wisselen voor droogweerbanden.

“Het team kon niet aantonen dat het een situatie betrof die geldt als één van de uitzonderingen die toegestaan zijn volgens het technisch reglement,” zo luidt het verdict van de stewards.

Beide rijders krijgen daardoor een tijdstraf van tien seconden. Romain Grosjean finishte al buiten de punten dus daarvoor blijven de gevolgen beperkt. Kevin Magnussen finishte oorspronkelijk als negende en valt door de tijdstraf terug naar de tiende plaats. Daniel Ricciardo profiteert en schuift één plaats op.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print