“Haas F1 team stond door coronavirus dicht bij de afgrond”

Haas-teambaas Guenther Steiner geeft aan dat het op een bepaald moment heel moeilijk was om te zien of het Amerikaanse team het seizoen nog kon aanvatten door de coronacrisis.


COVID-19 slaat overal ter wereld ongenadig hard toe en ook de F1 ontsnapt daar niet aan. Haas-teambaas Guenther Steiner geeft aan dat zijn team hard te lijden heeft gehad door de coronacrisis en dat werd voorafgaand aan de GP van Portugal pijnlijk duidelijk toen het team aankondigde dat het in 2021 niet zou verdergaan met Grosjean en Magnussen als rijders.

Romain Grosjean vertelde onlangs dat het vertrek van hemzelf en zijn teamgenoot louter te wijten is aan financiële redenen. Bijkomend wordt er al langer gefluisterd dat de vader van F2-rijder Nikita Mazepin het team van Gene Haas wil kopen.

“Wij hebben als team veel te lijden gehad onder de hele COVID-situatie,” aldus Steiner. “Eerst en vooral was er het slechte resultaat van het team in het kampioenschap van vorig jaar, wat er voor gezorgd heeft dat we een kleiner budget hebben.”

“Het kleinere budget dat we door COVID ter beschikking hebben heeft ook niet geholpen. Op een bepaald moment in het begin van het jaar was het moeilijk om te zien of we überhaupt nog wel konden terugkomen.”

“Nu zijn we er weer bovenop en hebben we getekend voor de volgende vijf jaar. We worden niet verkocht dus ik denk dat we terug moeten opbouwen. Dat maakt deel uit van de beslissingen waar we geld aan uitgeven om ervoor te zorgen dat het team de beste toekomst heeft.”

“Ik heb een plan in mijn hoofd en hoe ik het moet uitvoeren. Sommige dingen hebben nu eenmaal prioriteit over andere dingen.”

Over de geruchten dat het team verkocht zou worden is Steiner duidelijk:“We verkopen niet.”

“We wisten niet wat we gingen doen en we moesten met een plan op de proppen komen dat ons vooruit zou helpen. Verkopen is nooit een optie geweest.”

“Het was meer: ‘willen we vooruit of niet?’ Eens je die beslissing genomen hebt moet je de volgende stap zetten. Als je wil verkopen, en dat doen wij niet, moet je het doen zoals Williams het gedaan heeft, dat is heel goed gedaan.”

“Je moet beslissen wat je gaat doen en dan een duidelijk plan maken, niet lukraak mensen bellen en er beginnen over te praten. Verkopen was nooit een optie, we hebben gesproken over het feit of we wilden doorgaan of niet en Gene Haas heeft beslist dat hij wilde verder gaan.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print