‘Haas koopt fabriek van Marussia’

Gene Haas, die vanaf 2016 in de Formule 1 zou komen, zou de fabriek van Marussia gekocht hebben. Dat meldt Racecar Engineering.
image
Marussia, een Russich-Engels team, kon eind dit seizoen niet meer deelnemen aan de Formule 1. Hun fabriek staat te koop. Er is geen geld meer om volgend jaar deel te nemen aan een nieuw seizoen. Gene Haas liet eerder weten dat hij interesse had in de fabriek van Murussia gelegen in Banbury, Engeland. Volgens Racecar Engineering zou de Amerikaan erin geslaagd zijn om de fabriek te kopen, ook al is er nog niets officieel gemeld.

Het Haas team is gevestigd in het Amerikaanse North Carolina. Maar omdat Haas in 2016 in de Formule 1 komt, zou hij de fabriek van Marussia gebruiken als Europees kwartier.

Racecar Engineering meldt verder dat Haas de fabriek niet zou gekocht hebben via de veiling van de inboedel van Marussia, door de simpele reden dat de fabriek van het team niet inbegrepen was. Haas zou tijdens de veiling wel het ontwerp en de research voor de nieuwe wagen van Marussia gekocht hebben. Dit is ook nog niet bevestigd.

Nadat Gene Haas met Ferrari in zee ging als technische partner, zou Haas nu ook al een fabriek in Europa hebben. Het team heeft reeds een licentie om in de Formule 1 te rijden. Het ziet er dus naar uit dat we in 2016 het Haas F1 Team op de grid zullen zien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}