Haas onder de indruk van Esteban Gutierrez

Esteban Gutierrez kende bij zijn nieuwe werkgever Haas een moeilijke start van het seizoen, maar heeft afgelopen weekend in China indruk gemaakt bij het team, zo verklaart teambaas Guenther Steiner.

Esteban Gutierrez heeft voor het eerst dit seizoen de zwart-wit geblokte vlag gezien. De Mexicaan eindigde de race als veertiende, voor teamgenoot Romain Grosjean. Zo reden voor het eerst dit seizoen beide wagens over de finish.

Gutierrez kende in de twee openingsraces pech, waardoor hij meteen in de schaduw kwam te staan van Grosjean, die een zesde en vijfde plaats opeiste in Australië en Bahrein respectievelijk.

Guenther Steiner, de teambaas bij het Haas F1 Team, was te spreken over de prestatie van Gutierrez. Het DRS-systeem op de wagen van de Mexicaan werkte niet, waardoor ze bij Haas denken dat Gutierrez hoger kon geëindigd zijn. Het niet kunnen gebruiken van het DRS-systeem is immers erg nadelig op een lang recht stuk zoals in China.

“Het resultaat van Gutierrez is erg goed. Hij heeft laten zien wat hij kan. Zonder het probleem met het DRS-systeem kon hij, volgens onze schattingen, als twaalfde geëindigd zijn. En dat is een hele prestatie. Hij kon niemand voorbij op het lange rechte stuk, omdat het DRS-systeem de hele race lang niet werkte.”

Ook Gutierrez is tevreden over zijn weekend. Op vrijdag kon hij niet veel ronden bij elkaar rijden, waardoor hij niet de beste afstelling van zijn wagen had, waardoor het nog beter kon.

“Het is fantastisch om een race uit te rijden. Ik was vrij tevreden met de balans van de wagen en ik had alles onder controle. We moesten een aantal blinde beslissingen nemen wat betreft de afstelling van de wagen, doordat we niet veel konden rijden op vrijdag. Gelukkig maakten we de juiste keuzes!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print