Haas stelt als eerste F1-team haar nieuwe ‘F1-bolide’ voor: dit is de VF-24

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1 team heeft haar nieuwe ‘F1-bolide’ voor het F1-seizoen 2024 aan het grote publiek voorgesteld, al moeten we ‘F1-bolide’ letterlijk tussen haakjes plaatsen. De presentatie van de Haas VF-24 beperkt zich immers tot enkele renders van de nieuwe livery van de wagen.

F1-teams proberen steeds om zo lang mogelijk te wachten met het voorstellen van hun nieuwe wagen en daar hebben ze twee belangrijke redenen voor. De eerste is omdat ze zo lang mogelijk de wagen willen kunnen ontwikkelen, de tweede is dat ze zo laat mogelijk hun wagen en de ‘bijzonderheden’ daaraan willen tonen aan de concurrentie.

Tegelijkertijd kan het ook interessant zijn voor teams om hun wagen snel te tonen want dan krijgen ze wereldwijd vaak meer media-aandacht. Bij het Haas F1 team zitten ze vaak wel om sponsors verlegen en daarom kiezen ze daar vaak voor een ‘vroege presentatie’, al beperkt deze zich deze keer opnieuw tot de livery. Om de nieuwe wagen in het echt te zien zullen we nog even moeten wachten, waarschijnlijk tot de pré-season F1-test in Bahrein die later deze maand plaatsvindt.

Wat de rijders betreft koos het Haas F1 team voor stabiliteit, net al eigenlijk heel de F1-grid waar er letterlijk geen enkele rijder van team verandert. De Duitser Nico Hulkenberg en de Deen Kevin Magnussen vormen opnieuw het rijdersduo.