Haas wil ervaren F1-rijders

Gene Haas, die volgend jaar met een nieuw team aan de start van het Formule 1 seizoen komt, heeft verklaard dat hij liefst twee ervaren rijders in zijn wagens wil plaatsen.

Momenteel staan er tien rijders op het verlanglijstje van de Amerikaan, die geen onbekende is in de autosport. Haas won eerder al twee rijderstitels in Nascar met zijn team Stewart-Haas, en is een samenwerking gestart met Ferrari om deel te nemen aan de Formule 1 vanaf 2016. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde de samenwerking tussen beide partijden onlangs “van een zeer intelligent niveau” (lees ook: Mercedes-baas: “Ferrari en Haas werken op een zeer intelligente manier samen” ), mede omdat Haas gebruik mag maken van de nieuwe windtunnel van Ferrari in Maranello. Na een bezoek van FIA-lid Marcin Budkowski werd bevestigd dat de Amerikaanse renstal opmerkelijk goed bezig is.

Door de samenwerking met Ferrari werden testrijders Jean-Eric Vergne en Esteban Gutierrez meteen tot kandidaat-rijders gebombardeerd. Ook Nico Hülkenberg staat op het lijstje van de Amerikaanse teameigenaar, maar ook bij Ferrari staat Hülkenberg op de shortlist als eventuele vervanger voor Kimi Raikkonen, indien de Scuderia de optie voor 2016 in het contract van de Fin niet zou lichten.

Gene Haas zelf bevestigde al dat hij twee ervaren rijders wil in zijn team. “We hebben een lijstje van tien rijders die we momenteel aan het volgen zijn. We zullen hen elk apart aanspreken, en zien wat er voor ons het beste is. In elk geval willen we twee rijders die momenteel op de F1-grid staan, rijders met ervaring.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022