“Halo op een F1-bolide? Het lijkt wel een alien!”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt Halo nog steeds verschrikkelijk lelijk en veel te zwaar voor F1-bolides. Het liefst van al zou hij het zelf van de F1-bolides afzagen.

“Het is een verschrikkelijk onderdeel,” zei Toto Wolff tegenover ‘ESPN’. “We hadden het onlangs in een briefing en toonden het onderdeel. Het is een enorm groot stuk metaal, veel te zwaar en het voelt alsof er een alien op de wagen zit. Ik zou het maar al te graag zelf van de wagen afzagen!”

Door de introductie van Halo in 2018 wordt het minimumgewicht van de F1-bolides opgetrokken met vijf kilogram. Volgens Toto Wolff zal Halo in combinatie met de bevestigingen die nodig zijn echter ongeveer tien kilogram wegen. Er zijn dus heel wat nadelen verbonden aan Halo, maar tegelijkertijd beseft hij echter ook dat Halo daadwerkelijk levens kan redden.

“Wanneer we echter naar de veiligheid van de rijders kijken, en er is een onderdeel dat kan helpen om levens te redden, dan moeten we het op de wagen plaatsen. Misschien vinden we in de toekomst een oplossing die iets meer esthetischer is dan Halo,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“Op het vlak van aerodynamische ontwikkelingen heeft het voor niet veel hinder gezorgd, iedereen heeft trouwens hetzelfde probleem,” besluit Toto Wolff.

Er werden door de FIA zeventien zware incidenten bestudeerd en tijdens vijftien van die cases had Halo daadwerkelijk een verschil betekend, terwijl het bij twee incidenten geen verschil zou uitgemaakt hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print