Halve Belgische ritzege in Dakar, Fernando Alonso tweede

Onze landgenoot Fabian Lurquin heeft als corijder samen met de Fransman Mathieu Serradori (Century) de achtste etappe in de Dakar gewonnen. Een indrukwekkende Fernando Alonso reed de tweede tijd.


Nee, van het leidende trio in de Dakar geen spoor in de bovenste regionen van de uitslag van de achtste etappe in de Dakar. Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel mogen er onderling dan wel een spannende strijd van gemaakt hebben, het was onze landgenoot Fabian Lurquin die als corijder samen met de Fransman Mathieu Serradori mocht zegevieren.

Alledrie verloren ze redelijk wat tijd, Sainz, Al-Attiyah en Peterhansel. Sainz finishte de etappe als vijftiende op 19’15”, Nasser Al-Attiyah finishte als elfde op 15’55” en Stéphane Peterhansel finishte als negende op 13’11” van Serradori.

In de stand blijft Sainz aan de leiding maar de Spanjaard ziet wel Al-Attiyah en Peterhansel naderen. Al-Attiyah heeft nu een achterstand van 6’40” op Sainz terwijl Peterhansel nog maar een achterstand heeft van 13’09”.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso zette dan weer een verbluffende prestatie neer door de tweede tijd te rijden, op 4’04” van etappewinnaar Serradori. Alonso klimt door zijn sterke prestatie verder omhoog in het klassement en staat nu dertiende. Alonso is nog maar vierenhalve minuut verwijderd van een plaats in de top tien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021