“Hamilton balanceert tussen geniaal en rampzalig”

Volgens David Coulthard balanceert Lewis Hamilton vaak op de lijn tussen geniaal en rampzalig, zo laat de voormalige F1-piloot weten in zijn column voor de BBC.

De voorbije drie races wist Hamilton zijn voorsprong in de wk-tussenstand op teamgenoot Nico Rosberg te vergroten met vier punten, maar daaraan gingen heel wat foutjes aan vooraf.

Zo werd hij in Oostenrijk bij de start voorbijgestoken door Rosberg en reed hij even later in de race over de volle witte lijn bij het verlaten van de pits. In Silverstone was er dan weer een slechte start waarbij beide Williams-piloten aan de leiding gingen, al wist Hamilton daar wel nog te zegevieren. En in Boedapest ten slotte was er opnieuw een slechte start en verschillende foutjes tijdens de race. Zo belandde hij tijdens de beginfase van de race in de grindbak en later tijdens de race was er ook nog de aanrijding met Daniel Ricciardo.

Volgens David Coulthard balanceert Hamilton dan ook op de erg dunne lijn tussen geniaal en rampzalig.

“Het is de keerzijde van brilliant zijn, hij balanceert vaak op de lijn tussen geniaal en rampzalig,” zegt Coulthard in zijn column. “Meestal verloopt het goed voor hem maar af en toe loopt het fout, net zoals afgelopen zondag.”

Volgens Coulthard ligt de oorzaak van de fouten echter niet altijd bij Hamilton en draagt ook Mercedes voor een deel de verantwoordelijkheid.

“Je kan het echter niet altijd goed hebben. Hamilton maakte inderdaad enkele fouten, maar Mercedes maakte enkele fouten op het vlak van de strategie.”

“We verwachten van rijders dat ze onfeilbaar en onoverwinnelijk zijn, maar niemand is dat,” besluit de Schot.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}