Hamilton: “Banden werken niet op onze wagen”

Mercedes beleefde vandaag een dieptepunt wat betreft de kwalificaties. Lewis Hamilton en Nico Rosberg eindigden de kwalificatie in Singapore als vijfde en zesde. Een grote teleurstelling voor Lewis Hamilton, die zijn banden maar niet aan het werk kreeg.
image
Mercedes moet morgen vanaf de derde rij aan de race beginnen en dat komt volgens Lewis Hamilton door de banden. De superzachte en zachte Pirelli’s zouden niet goed samen gaan met de Mercedes W06 in Singapore. Lewis Hamilton kwam dan ook niet verder dan een vijfde plaats op het Marina Bay Street Circuit.

“Door de één of andere redden doen de banden niet wat ze moeten doen op onze wagen, wat erg vreemd is”, vertelt Hamilton die duidelijk niet weet wat er aan de hand is. “Je tracht je banden op temperatuur te krijgen, net zoals alle andere rijders, en dan rijd je je ronde. Dan zie je dat iedereen een seconde sneller rijdt”, legt Hamilton uit.

Lewis Hamilton mag dan wel onwetend zijn wat betreft de banden, toch blijft hij strijden voor de overwinning. De Brit moet wel toegeven dat het een moeilijke taak zal worden. “Ons doel is nog steeds om te winnen. Maar het is niet gemakkelijk om hier in te halen. Op vrijdag zagen we ook al dat Ferrari en Red Bull snel zijn in de lange run. Het is nu zo. We gaan morgen hard vechten. Ik verwacht wel niet dat we tegen morgen nog iets vinden, maar mocht het toch gebeuren dan zou dat geweldig zijn”, besluit Hamilton.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed