Hamilton begrijpt niet waarom Ferrari in Bahrein sneller is dan Mercedes

Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie in Bahrein niet eens in de buurt van de polepositie. Mercedes kwam op het Bahrain International Circuit duidelijk tekort en Hamilton begrijpt niet hoe dat komt.


“Ik heb geen antwoord. Ik weet niet waarom we hier dit weekend niet de snelheid hebben die we eerst hadden,” vertelde Hamilton tegenover diverse media in Bahrein. “Om welke reden dan ook beschikte Ferrari tijdens de vorige race niet over de snelheid. Misschien presteren ze hier opnieuw op niveau, wie zal het zeggen?”

“We zullen het tijdens de komende races te weten komen. Wat we weten is dat Ferrari hier heel het weekend snel is en wij hun niet kunnen evenaren.”

“Als je kijkt naar Vettel zijn rondje, dan zag dat er helemaal niet spectaculair uit, het was een vlekkeloos rondje. Op sommige gebieden zijn ze sterker dan ons.”

Volgens Hamilton is het verhaal dit weekend op iedere bandencompound hetzelfde, Ferrari is telkens sneller dan Mercedes.

“Mijn lange run op de supsersoft was echt goed. Goed voor ons, maar we zijn nog steeds niet de snelste.”

“Het maakt ook niet uit welke bandencompound je op de wagen zet, ze zijn sneller. Dat is al heel het weekend het geval. De lange runs van Ferrari zijn op zowel de soft als supersoft sneller. Ook tijdens de race zal dat waarschijnlijk het geval zijn,” blikt Hamilton vooruit naar de race.

“We zullen proberen om daarin verandering te brengen maar buiten ons best doen kunnen we niet veel doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print