Ook Hamilton beschuldigt Ferrari: “Ze hebben een ‘interessante’ tactiek”

Niet alleen Mercedes stelt zich vragen bij de aanrijdingen met Ferrari tijdens de races in Groot-Brittannië en Frankrijk. Ook Lewis Hamilton stelt zich ernstige vragen bij de aanrijding met Raikkonen en die van Bottas met Vettel in Frankrijk.


“Langs de kant van Ferrari hebben ze een interessante tactiek gebruikt, maar wij gaan alles in het werk stellen om de volgende races de strijd met hen aan te gaan,” zei Lewis Hamilton na afloop op het podium.

Kimi Raikkonen kreeg voor de aanrijding met Hamilton een tijdstraf van tien seconden, opmerkelijk want Sebastian Vettel kreeg in Frankrijk slechts een tijdstraf van vijf seconden voor eveneens een aanrijding bij de start met Bottas. Ondanks de zwaardere straf gaan Hamilton en Mercedes er toch vanuit dat er sprake zou zijn van “een tactiek”.

Na afloop van de podiumceremonie werd Hamilton tijdens de persconferentie gevraagd om zijn uitspraken te verduidelijken.

“Het enige wat ik zeg is dat voor de tweede race op rij een Mercedes door een Ferrari wordt uitgeschakeld. Een tijdstraf van vijf seconden en tien seconden voelt niet aan als voldoende. Valtteri en ikzelf hebben door die incidenten veel punten verloren.”

“Het is overduidelijk een race-incident en ik kan niet achter mij kijken. We moeten onszelf beter positioneren zodat we niet blootstaan tegenover die rode wagens want wie weet waar ze heen gaan.”

Hamilton werd vervolgens gevraagd of hij zich zorgen maakte over de tactiek van Ferrari: “Nee, dat ben ik niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen