Hamilton boven in VT3

Lewis Hamilton was de snelste vandaag, in de laatste vrije training. Dankzij hun superieure topsnelheid plaatste Lewis Hamitlon zich bovenaan de tabellen op het laatste van de 4 circuits waar hij écht wil winnen.
Het is een publiek geheim dat Lewis Hamilton graag zijn ‘klavertje vier’ wil halen. Nadat David Coulthard ooit zei dat hij tevreden terugkijkt op het feit dat hij alle vier de ‘grote’ races heeft gewonnen, kon Lewis dat enkel maar beamen.
De vier GP’s waarover we spreken zijn uiteraard Monaco, Silverstone, ons eigenste Spa-Francorchamps en Monza.

Hamilton deed alvast een goede zaak door zijn snelheid te laten zien, en de McLarens zijn ook favoriet om de pole positie te behalen, en zo eindelijk de hegemonie van Red Bull voor de tweede keer dit jaar te verbreken.

Om zijn leiderspositie in het kampioenschap vast te houden moet de Brit dan ook maximale punten halen op de circuits waar McLaren snel kan zijn. En hij heeft het voordeel dat zijn grootste rivaal, Webber, niet echt zijn beste weekend van het seizoen heeft tot nu toe. Net als gisteren komt Webber langs het circuit tot stilstand. De Australiër heeft dan negen ronden gereden en heeft nog geen tijd neergezet op de zachtere ‘option’ band. Hij blijft steken op de zevende plek.

McLaren is er nog altijd niet uit welke afstelling het meest geschikt is voor Monza. Terwijl Lewis Hamilton met een ‘low downforce’-afstelling rijdt en geen F-duct gebruikt, heeft teamgenoot Jenson Button veel meer vleugel op zijn auto staan en bovendien het voordeel van de F-duct die hem meer topsnelheid moet opleveren.

Hoewel het verschil tussen de twee bijna een uur lang minimaal is, en beide coureurs aan het eind op zachte banden rijden, is Hamilton uiteindelijk toch het snelst. Het verschil bedraagt twee tienden, waarmee Hamilton de snelste tijd noteert en Jenson Button blijft steken op de vijfde plaats.

Webber is ondanks zijn problemen toch nog zevende, terwijl teamgenoot Vettel – die wel op zachte banden in actie komt – met de tweede plek op 0,047 seconden van Hamilton aantoont dat Red Bull het wellicht toch beter voor elkaar heeft dan het team vooraf verwachtte.

Ferrari geeft evenmin veel toe: Alonso en Massa eindigen als derde en vierde, op korte afstand van de toptwee. Massa schiet daarbij in de tweede Lesmobocht door het grind, in navolging van Jaime Alguersuari die dat even daarvoor ook al deed.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen