Hamilton bracht tijdens de rode vlag een bezoekje aan de stewards

Lewis Hamilton bracht tijdens de rode vlag-situatie van de GP van Italië een bezoekje aan de stewards om zich te verzetten tegen zijn tien seconden stop-and-go straf. Het bezoekje was echter een maat voor niets en de straf werd gehandhaafd.


Tijdens de rode vlag-situatie zagen we Lewis Hamilton door de pits steppen op weg naar de stewards. De wereldkampioen ging verhaal halen omdat hij gestraft werd omwille van het binnenrijden van de pitlane terwijl die nog gesloten was.

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff wist Hamilton helemaal niet dat de pits gesloten waren. “We hebben het besproken omdat hij zei dat hij het niet zag, wat zeker waar is. Hij zou nooit iets zeggen dat niet waar is,” aldus de Mercedes-motorsportbaas volgens ‘Racefans.net’.

Hamilton had al over de teamradio laten verstaan dat er geen lichten hangen bij het binnenrijden van de pitlane en na de race had Toto Wolff het volgende te vertellen.

“Die gele kruisen stonden aan de buitenkant van de bocht. Aan de binnenkant stond niets. Geen rood licht aan de ingang van de pitstraat. Dit is waarom hij Michael ging opzoeken en hem zei: ‘Ik heb het niet gezien.'”

Volgens de stewards waren de teams op de hoogte gebracht dat de pitlane gesloten was en op het circuit stonden ook twee borden waar het op te lezen stond.

“Het was een vreemde aaneenschakeling van gebeurtenissen, moet ik zeggen, die we misschien eerder hadden kunnen zien,” gaf Wolff toe. “De beslissingen die werden genomen waren hoogst ongebruikelijk, maar ze waren absoluut binnen de regels.”

Het begon allemaal met Kevin Magnussen die zijn Haas parkeerde bij het uitkomen van de Parabolica. Toto Wolff begrijpt niet waarom voor dit incident een safety car naar buiten geroepen werd.

“Een Haas stond rechts geparkeerd, bijna bij de ingang van de pits achter de rail, binnenin Parabolica,” zei Wolff. “Eerst was er enkel een gele vlag.”

“Toen werd elf seconden later de safety car ingezet. Ik weet niet waarom. Dit is wat we niet konden begrijpen.”

“Toen de safety car eenmaal was ingezet, hebben ze de ingang van de pitstraat op rood gezet. Maar het was niet echt rood, het waren twee gele kruisen aan de buitenkant en rood licht aan de binnenkant en we zagen dat pas op het laatste moment.”

Een werknemer uit het Virtual Control Centre in de fabrieken van Mercedes schreeuwde nog door de radio dat de pitlane gesloten was maar het kwaad was reeds geschied.

“Vanuit de fabriek schreeuwde een van de strategisten door de radio toen we de pitstraat binnenkwamen.”

“Er was verwarring omdat je je voorbereidt op een pitstop om het goed te maken. Iedereen op de pitmuur, inclusief ikzelf, was aan het kijken naar deze situatie. Dit is gewoon een opeenvolging van gebeurtenissen die Lewis zijn race verpestte en ik ben daar niet blij om.”

Hamilton zelf wilde even verduidelijken dat hij niet naar de stewards ging om Michael Masi persoonlijk te zien maar wel de andere stewards.

“Het was niet om Michael te zien, het was om de andere stewards te zien, die de beslissingen nemen met sancties,” zei hij. “Ze lieten me gewoon snel onboard beelden zien en die twee borden met een ‘X’ erop. Ik heb ze niet gezien omdat ik elders aan het kijken was.”

“Maar toen was er niet echt veel meer voor mij te doen, dus ik ging gewoon weg en ging terug om me om te kleden. Dat is uiteindelijk de reden waarom ik een beetje te laat was op de grid.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print