“Hamilton dacht dat hij op de playstation speelde”

Bij de Franse renstal Renault zal met het voorbije weekend niet tevreden zijn geweest over de beslissing van de stewards. Lewis Hamilton haalde op zondag namelijk voordeel uit een illegale actie.
Volgens het reglement mag een rijder op een recht stuk slechts één keer van rijlijn wisselen. In Maleisië had Lewis Hamilton het even moeilijk met Vitaly Petrov die op het rechte stuk met zijn R30 onder de achtervleugel van de MP4-25 plakte.

Hamilton ging uiteraard in de verdediging maar overdreef daar uiteindelijk vrij openlijk in. Hamilton wisselde maar liefst vijf keer van rijlijn terwijl enkel een verwittiging het gevolg was. Niet enkel Renault is van mening dat de stewards strenger hadden moeten zijn.

“We hebben reeds duidelijk weten te maken hoe we over het voorval met Hamilton denken. Volgens ons diende men hem op dat ogenblik wel te bestraffen”, zo verklaarde men bij Renault.

Ook Anthony Davidson deelt de mening van ondermeer Renault.

“Ik weet eigenlijk niet waar Hamilton op dat ogenblik met zijn gedachten zat. Het is in elk geval wel zo dat hij duidelijk over het complete wegdek bleef slingeren. Volgens mij dacht hij dat hij op een Playstation aan het spelen was en besefte hij niet dat dit een echte race was”, zo liet Davidson zijn mening op nogal sarcastische manier gelden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}