Hamilton: “Dit is erg pijnlijk, zo mogen we geen punten weggooien”

Met veertien punten voorsprong reisde Lewis Hamilton af naar de Red Bull Ring, met één punt achterstand verliet de Brit diezelfde Red Bull Ring. Of hoe het raceweekend in Oostenrijk uitdraaide op een drama voor zowel Hamilton als Mercedes.


Nadat eerder ook al Valtteri Bottas moest opgeven zagen we plots Lewis Hamilton zijn Mercedes langs de kant van de baan parkeren. Geen punten voor de Brit en met één punt achterstand richting zijn thuisrace volgend weekend in Silverstone.

Het is dan ook begrijpelijk dat Hamilton bijzonder teleurgesteld was en die teleurstelling stak hij niet onder stoelen of banken.

“Ik ga niet liegen, we hebben op alle vlakken werk aan de winkel,” vertelde Hamilton na afloop van de race tegenover het Britse ‘Channel 4′. “De wagen was geweldig, we waren het snelste. Maar vervolgens kennen we twee verschillende problemen, wat erg ongewoon is.”

“We kunnen het ons niet veroorloven om punten weg te smijten. We moeten een solide oplossing en strategie hebben want indien de wagen had blijven doorgaan dan had het een eenvoudige overwinning voor ons moeten zijn. We reden comfortabel vooraan.”

De dubbele opgave komt bij Hamilton en bij uitbreiding het ganse team enorm hard aan.

“Het is een pijnlijke dag. Iedereen binnen het team voelt deze pijn, dit terwijl we de voorbije jaren zo’n goede betrouwbaarheid kenden,” aldus Hamilton. “Hoe pijnlijk het ook is, we zijn professionals en moeten moeilijke tijden zien te overwinnen.”

“Dit is zeker en vast het slechtste weekend in lange tijd dat ik me kan herinneren. Ik heb echter alle vertrouwen in het team.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022