Hamilton: “Dit slecht seizoen heeft me sterker gemaakt”

McLaren-rijder Lewis Hamilton verklaarde in een interview dat hij door zijn slechtere seizoen in 2009 sterker zou zijn geworden. Volgens de Britse rijder zou hij telefonisch hebben verklaard dat de MP4-24 amper te verbeteren viel.
Meteen vanaf het begin van het seizoen moest men bij McLaren al toegeven dat hun wagen, de MP4-24, problemen had met de neerwaartse druk die de wagen voornamelijk aan haar achterzijde moest controleerbaar maken in bochten. Al snel kwam men ook nog eens tot de conclusie dat een verbetering van de MP4-24 zo goed als onmogelijk zou zijn. Vooral het telefoontje van Lewis Hamilton zou destijds voor overtuiging hebben gezorgd bij Martin Whitmarsh en Ron Dennis.

“We wisten al vanaf het begin dat onze wagen niet snel zou zijn want we ondervonden heel wat last tijdens het testen. Ik weet nog dat ik met Ron Dennis en Martin Whitmarsh telefoneerde om te verklaren dat de wagen eerder een ramp was en dat verbeteringen amper mogelijk zouden zijn. Ze hebben allebei mijn advies aangenomen en vervolgens konden we vooral nog leren uit onze fouten want dat is zeer belangrijk”.

“Ik geloof dat elke ervaring een mens iets kan bijleren en in 2009 was dat voor mij persoonlijk zeker en vast het geval. Het verleden valt niet te veranderen en tijdens de GP van Melbourne kon ik ondervinden op welke manier pech bij rijders voorkomt. Ik dacht toen dat ik alles later nog kon rechtzetten maar kon er uiteindelijk dus enkel mentaal sterker van worden”, aldus Lewis Hamilton.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}