“Hamilton en Rosberg hebben de boodschap begrepen, ze zullen niet opnieuw crashen”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er van overtuigd dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg fair tegen elkaar zullen racen en dat er niet opnieuw een incident of crash zal plaatsvinden.

Ook tijdens de GP van Duitsland staan Nico Rosberg en Lewis Hamilton opnieuw naast elkaar op de eerste startrij. Rosberg wil uiteraard zijn thuisrace winnen en de leiding in het kampioenschap opnieuw overnemen van Hamilton. Hamilton wil dan weer Rosberg tijdens zijn thuisrace verslaan.

De zenuwen zullen dan ook hoog gespannen staan bij Mercedes, dat een blamage zoals in Oostenrijk of Spanje tijdens haar tweede ’thuisrace’ in Duitsland absoluut wil vermijden. Niet alleen vanuit commercieel standpunt is de Duitse grand prix uiteraard belangrijk. Ook wat het kampioenschap betreft zou een nieuw incident tussen Rosberg en Hamilton hard aankomen, zeker als dat dan ook nog eens uitgerekend in Duitsland zou plaatsvinden.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vertrouwt er echter op dat de boodschap die beide rijders kregen na afloop van hun aanrijding in Hongarije bij beide rijders is aangekomen en dat er geen nieuw incident zal plaatsvinden.

“Ik heb er alle vertrouwen in want we hebben er uitvoerig over gepraat, vooral ook wat de gevolgen zouden zijn,” aldus Toto Wolff. “Als rijder wil je voorafgaand aan een race niet zeggen dat je absoluut wil vermijden dat je crasht, je zou dan immers te veel ruimte geven aan de andere rijder. Ze zijn zich echter bewust van de gevolgen.”

Tijdens de voorbije twee races waren er geen incidenten tussen Hamilton en Rosberg. Het toont volgens Toto Wolff aan dat beide rijders de boodschap begrepen hebben.

“Onze regels en richtlijnen zijn er om te vermijden dat er incidenten plaatsvinden waarbij we punten verliezen. Sindsdien zijn er geen incidenten meer geweest. Wat het gedrag van de rijders is in de aanloop naar een raceweekend maakt niet echt uit.”

“Het is belangrijk dat de regels op zondag gevolgd worden en op dat vlak waren Silverstone en Hongarije perfect. Ik zie dan ook positieve signalen en volgens mij is de boodschap dan ook goed aangekomen,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}