Hamilton-fan verkoopt zijn Mercedes omdat hij boos is dat F1-titel Max Verstappen niet verder wordt aangevochten

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Neil Steele, een Britse fan van Lewis Hamilton, verkoopt zijn Mercedes uit protest nadat het team van de zevenvoudig wereldkampioen laten weten heeft niet verder te procederen tegen de wereldtitel van Max Verstappen.

De 41-jarige Steele verkoopt zijn Mercedes-AMG GLE 63 S die naar eigen zeggen in perfecte staat verkeert. 

“Ik ben als fan, die Lewis Hamilton naar verschillende races volgt, gefrustreerd dat een F1-wereldtitel onder zulke onfrisse omstandigheden wordt beslist door een FIA-racedirecteur,” aldus Steele tegenover het Britse tabloid ‘The Sun.’ 

“Ik vertrouwde erop dat het Mercedes-team haar juridische beroepen zou voortzetten om de misstanden recht te zetten, zonder realistische verwachtingen dat het resultaat zou veranderen.”

Voor Steele is het eerder een principekwestie, hij vindt dat Mercedes het moreel verplicht is aan Lewis Hamilton om verder in beroep te gaan.

“Ze hebben een morele verplichting om de sportieve integriteit te beschermen alleen om de fans en Lewis Hamilton uit te verkopen.

“Het verkopen van de auto is onbeduidend en zal geen wezenlijk verschil maken, maar ik voel me er beter door en het is een principekwestie.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022