Hamilton: “Ferrari is in Bahrein twee tienden sneller dan Mercedes”

Na de eerste oefensessies kunnen de eerste conclusies ook getrokken worden en volgens Lewis Hamilton is Ferrari voorlopig zo’n twee tienden sneller dan Mercedes.

Bij Mercedes hebben ze in de aanloop naar de kwalificatie en de race dus nog wat werk voor de boeg. Ferrari toonde zich tijdens de oefensessies op vrijdag immers snel, al bleek wel dat de betrouwbaarheid niet echt goed zat. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel kregen af te rekenen met technische problemen.

Wat pure snelheid betreft is Mercedes in Bahrein echter voorlopig geen match voor Ferrari, daarvoor moet het enkele tienden sneller worden, dat besluit Hamilton althans na de twee eerste oefensessies.

“Het was ongelooflijk warm tijdens de eerste sessie, met zowat de moeilijkste omstandigheden, zowel fysiek als wat het werken met de banden betreft,” zei Hamilton na de oefensessies op vrijdag. “We hebben dat echter doorstaan en tijdens de namiddagsessie was het een heel stuk minder warm. Dat gaf ons een betere indicatie over hoe het tijdens de kwalificatie en de race zal zijn.”

“Het was erg close, met Ferrari dat het snelste was. Op het vlak van racesnelheid zijn ze enkele tienden sneller. Ik verwacht tijdens de kwalificatie en de race een schitterende strijd. We zullen zo hard mogelijk werken om de kloof te dichten.”
a:0:{}
In Sochi, Rusland, vindt de vierde race van het kampioenschap plaats. Mercedes is tot dusver het enige team dat er kon winnen. Dit weekend zullen de Duitsers op zoek moeten gaan naar eerherstel, nu dat Ferrari aan de leiding staat van het kampioenschap.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer