Hamilton: “Fout kost mij de overwinning”

Lewis Hamilton was na afloop van de Gp van BrazilIë tevreden met zijn tweede plaats, al erkent hij ook dat zijn fout hem waarschijnlijk de overwinning heeft gekost.

Hamilton wou absoluut winnen in Brazilië maar de Brit moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats, al kan wel gezegd worden dat hij alles geprobeerd heeft.

De Brit voerde meteen na de start de druk op teamgenoot Nico Rosberg op en Hamilton hoopte om tijdens zijn tweede pitstop aan Rosberg voorbij te gaan. Hamilton bleef twee ronden langer buiten maar vlak voor zijn pitstop verremde de Brit zich en dat kostte hem enkele seconden.

Nadien kon Hamilton de kloof met Rosberg opnieuw dichten en rondenlang druk uitoefenen op de Duitser. Maar Rosberg inhalen, daarin slaagde hij echter niet in, waardoor Rosberg zegevierde. Hamilton is van mening dat hij zonder zijn fout zelf had kunnen zegevieren.

“Ik denk dat de fout mij uiteindelijk de overwinning gekost heeft. Ik was tot dan aanzienlijk sneller en reed tijdens de ronde dat Nico gestopt was zo’n seconde sneller dan hem. De fout was volledig aan mezelf toe te schrijven,” zei Hamilton na afloop van de race.

Hamilton telt momenteel zeventien punten voorsprong op Rosberg. Tijdens de GP van Abu Dhabi worden er dubbele punten toegekend. Indien Nico Rosberg er wint volstaat voor Hamilton een tweede plaats om wereldkampioen te worden. Logisch dat Hamilton alsnog tevreden was met zijn tweede plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}